ReviSal devine REGES – noua procedura de transmitere a Registrului general de evidenta a salariatilor

Payroll Outsourcing Services in Romania

Payroll Outsourcing Services In Romania

In M. Of. al Romaniei, Partea I, nr. 587/19.august.2011 a fost publicat Ordinul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale nr. 1918/2011 privind Procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la ITM pentru obtinerea parolei, precum si Procedura privind transmiterea registrului in format electronic.

Registrul general de evidenţă a salariatilor – REGES – cuprinde toate contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare a prevederilor H.G. nr. 500/2011 indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 1.august.2011.

Completarea registrului se face:

- de catre angajator

sau

- de una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă a acestuia

sau

- prin contracte de prestări servicii

cu ajutorul aplicatiei informatice distribuite gratuit de catre Inspectia Muncii sau pe baza aplicatiilor informatice proprii.

Angajatorii au la dispozitie trei modalitati de transmitere a registrului:

  • transmiterea on-line prin intermediul portalului Inspectiei Muncii;
  • transmiterea prin e-mail pe baza de semnatura electronica;
  • depunerea la sediul Inspectoratului teritorial de munca.

In cazul completarii eronate a REGES  in format electronic sau a datelor de identificare ale angajatorului, inspectoratul teritorial de munca are dreptul de a refuza inregistrarea acestuia.

Va prezentam mai jos raspunsul Teamnet International la solicitarea noastra inregistrata cu numarul 2330 din data 22.08.2011:

“Aplicatia Revisal 5.0.6 exporta fisiere in format RVS. Acestea trebuie depuse pe linkul corespunzator noului sistem aflat la adresa https://reges.inspectiamuncii.ro/Cont/Autentificare?ReturnUrl=%2fPreluariRegistre

Versiunile anterioare de Revisal exportau fisiere in format xml. Acestea pot fi in continuare depuse (timp de trei luni incepand cu 1 august 2011) la adresa https://reges.inspectiamuncii.ro:4443/pls/apex/f?p=99

MENTIUNE:  Odata efectuata transmiterea registrului în formatul stabilit prin ultima versiune de specificatii tehnice publicate pe site-ul Inspectiei Muncii ( www.inspectiamuncii.ro ), specificatii  conforme cu  prevederile  HG  500/2011, angajatorul nu va mai putea reveni la formatul anterior de registru (cel conform cu prevederile HG 161/2006). Acest lucru se impune pentru pastrarea integritatii si conformitatii datelor angajatorilor”.

Related posts:

  1. Din 15.08.2011 Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor versiunea noua a aplicatiei Revisal conform H.G. nr. 500/2011 – ReGES
  2. REVISAL 2011 – H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor intra in vigoare incepand cu 1 august 2011
  3. In 2010 o noua perioada de trei luni de somaj tehnic
  4. H.G. nr. 1397/2010 privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a “Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”
  5. Comunicat ITM Harghita privind procedura de stergere a contractelor dublate

Leave a Reply